Grupp: Huvudforum

REC kan rusa 300% om detta är sannt !!!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2012-11-16 13:55:16

REC kan rusa 300% om detta är sannt !!!!

REC - VERDIEN AV REC PER AKSJE Det er mye støy og irrasjonalitet omkring REC i disse dager. Sh'REC er et passende ord. Nedenfor vil jeg gi et litt forenklet perspektiv på VERDIPAPIRET REC.

REC er per i dag priset til det vi liker å kalle "konkurspris". Dette til tross for at REC per i dag umulig kan gå konkurs og konkursprisvurderingen er helt irrelevant slik regnskapet ser ut i dag.

BALANSEVERDI, FINANSIERING OG KONKURSFARE

Revisorene mener at selskapets eiendeler per 31. september var verdt 17,557 milliarder kroner (ca. 8,3 kr pr aksje; 2,1 milliarder aksjer). Dette er helt fjernt fra dagens markedspris.

Normalt ville man legge selskapets eiendeler + forventet inntjening i fremtiden til grunn for prisingen. Altså burde markedsverdien av REC ligget over 17 milliarder kroner under normale omstendigheter.

Men det er unormale omstendigheter som gjelder. Markedet forventer ingen inntjening og legger ikke til grunn selskapets eiendeler er riktig priset av revisorene. Markedet mener revisorene ikke kan regne. Det er en sterk påstand!

Av eiendelene på over 17 milliarder mener revisorene at 9,455 milliarder kroner var tilhørende aksjonærene (ca. 4,5 kr pr aksje) og 8,102 lånefinansiert til ulike kreditorer (ca. 3,8 kr per aksje). Differanse mellom hva aksjonærene eier og hva kreditorene "eier" er på 1,353 milliarder kroner kan sies å være ”konkursprisen” (ca. 0,64 kr per aksje; dagens aksjekurs 0,67 kr per aksje).

Denne måten å regne differanse på er veldig enkel og ikke riktig. Revisorene sier ikke at selskapet bare er verdt 9,455 milliarder kroner, men 17,557 milliarder kroner. 0,64 kr per aksje er dermed ikke en reell "konkurspris".

Til sammenligning så er det de færreste her på forumet som "eier" sin bolig, da banken er "eier". I verst tenkelige tilfelle kan boligen din bli solgt på tvangsaksjon dersom du skulle misligholde lånet ditt i så vesentlig grad at banken ikke ser noen annen utvei enn å selge boligen. Heldigvis er det svært lite sannsynlig for de fleste av oss som klarer å betale ved forfall eller som ber om en betalingsutsettelse om det skulle skorte litt en måned. Så lenge du betaler og gjør opp for deg, så "eier" banken ikke boligen din. På samme måte eier ikke bankene noe av REC før ved en eventuell tvangsauksjon. Så kan man tenke på hvor sannsynlig det er for at det kommer til å skje...

Problemet med å forutsette at REC allerede er konkurs er selvfølgelig at REC ikke er i nærheten av å oppfylle noen av vilkårene for konkurs slik regnskapet ser ut. Tallene og måten man tenker på blir da helt surrialistisk. Det blir det samme som å forutsette at verden vil gå under i morgen med høy sannsynlighet og at ingenting er verdt noe som helst lenger - selv om man vet at verden trolig fortsetter i morgen likevel.

For det første er ikke REC i noe betalingsmislighold per i dag. De har aldri vært i betalingsmislighold.

REC kan heller ikke få betalingsproblemer i 2013. REC har nok omløpsmidler (cash) og bankfasiliteter å trekke fra. Litt tidlig med å slå selskapet konkurs på børsen i 2012 da. Om det kommer en bedring i andre halvdel av 2013 så er sannsynligheten enda mer redusert.

Selv om REC ikke skulle klare et forfall i 2014, vil vilkårene for konkurs fortsatt ikke være til stede før det viste seg helt umulig for REC å betale beløpet. REC har god tid til å ordne dette, og kreditor er nok mest opptatt av å få pengene sine med en forsinkelsesrente i steden. Men det skal gå svært dårlig om REC skal havne i mislighold og kreditorene må slå seg helt vrange. Det er derfor en hypotetisk problemstilling.

PS: I følge noen analytikere og TA-entusiaster så viser linjene at REC kan falle til 0,34 kr per aksje. Det vil være halvparten av ”konkursprisen”. Dette har ikke noe grunnlag i selskapets verdigrunnlag, men er utelukkende basert på hvordan man liker å tegne med linjalen sin på grafer som viser summen av særinteresser til en rekke nevrotiske tradere som har vært. Man kan da like gjerne bare trekke linjen helt ned til null om man vil og viser bare at TA er blitt misbrukt og overdrevet fokusert på som verktøy.

KONKURSSCENARIO

Skulle REC bli avviklet i dag og alt ble solgt til dagens verdi (17,557 milliarder), kreditorene fikk sine 3,8 kr per aksje… så ville hver aksjonær motta 4,5 kr per aksje. Likevel selger aksjonærene unna sine aksjer for 0,64 kr per aksje – og dermed gir de bort 3,86 kr per aksje til kjøper. Jo mer kursen faller, jo mer gir selger bort sin verdi til kjøper. Legger vi til grunn at REC vil klare å betale gjelden sin, i form av fremtidig inntjening, gir selger vekk ytterligere 3,8 kr per aksje til kjøper (totalt 7,66 kr per aksje).

Sagt med andre ord bør en kjøper hamstre aksjer så lenge aksjekursen er under 4,5 kr per aksje ved et fiktivt konkursscenario. Da vil kjøpet være subsidiert av selger. Tror kjøper at REC ikke går konkurs og har tålmodigheten, så er subsidien 7,66 kr per aksje akkurat nå.

Ved å bruke 0,64 kr på å kjøpe loddet får du indirekte betalt 7,66 kr for å kjøpe en aksje forutsatt at REC ikke går konkurs og 3,86 kr om REC ble hypotetisk sett ble avviklet i dag.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-26 16:15:48
Ladda ned

Ser helt ok ut..

fin volym också

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-27 09:30:59

Inte illa pinkat på ovan lilla graf, uppe i 2,10 nu :)

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.